Akutbolig.dk

Boligportalen, hvor du finder hjem

Din sikkerhed er vigtig for os

Gennem vores kilder for ledige lejeboliger kan der desværre i enkelte tilfælde være falske boligannoncer iblandt. Selvom vi arbejder hårdt for at sikre dig og andre boligsøgende mod snyd, er der aldrig helt sikkerhed for, at de annoncerede boliger virkelig eksisterer og er ledige til udlejning.

Nogle gange opretter svindlere boligannoncer med udgangspunkt i andre boliger, der er annonceret til udlejning eller salg på andre boligportaler eller hos ejendomsmæglere. De falske boligannoncer kan derfor fremstå med uddybende beskrivelser og billeder af en bolig der faktisk eksisterer.

Hyppigst er de falske boligannoncer for lejeboliger i de større byer som København, Århus, Odense og Aalborg til meget billige og attraktive lejepriser. Svindlerne vil efter en boligsøgendes henvendelse forsøge at få den boligsøgende til at overføre betaling af depositum gennem f.eks. Western Union eller Moneybookers. Typisk bruger svindlerne undskyldninger om, at de er i udlandet og derfor ikke kan mødes med den boligsøgende for at fremvise lejeboligen i øjeblikket, men at de gerne vil leje lejligheden ud til den boligsøgende, hvis denne blot overfører depositum.

For at sikre dig bedst muligt mod snyd, anbefaler vi, at du først betaler depositum og evt. forudbetalt husleje, når alt det praktiske er på plads, herunder at du har fået fremvist boligen, og at du har en underskreven lejekontrakt. Derudover bør du kun betale depositum og husleje via bankoverførsel, check, giro eller PBS, så du til enhver tid kan dokumentere din betaling.

For yderligere at sikre dig, kan du med fordel kontakte andre beboere i ejendommen og spørge ind til, hvem der ejer lejeboligen, som du er interesseret i, samt evt. andre oplysninger, som de kan give. Dette er ofte også en god metode for at blive advaret mod og undgå de knap så gode udlejere.

Er du I tvivl om troværdigheden af en boligannonce på Akutbolig.dk, hører vi meget gerne fra dig. Du kan finde oplysninger om, hvordan du kontakter os ved at gå til vores kontakt side her.