1042 lejeboliger i Odense
Besked om nye lejeboliger i Odense?
Modtag en e-mail, hver gang der kommer en ny ledig bolig i Odense - helt gratis!*Servicen kan nemt afmeldes igen
Byer i nærheden
Odense
Odense er for dig, der ønsker at det bedste fra to verdener - storbystemning og landsbyidyl. For selvom Odense er Danmarks tredje største by og inden for vores landegrænser betegnes som en storby, så er det ikke uden grund, at Odense også bliver omtalt “Danmarks største landsby”. Byliv og natur ligger side om side på en måde, som du ikke finder magen til i andre byer. Der er mange grønne områder - store og små parker, store veje er omkranset af træer og Fyns største vandløb “Odense Å” slanger sig gennem byen. Åen har en bredde på op til 30-50 meter. Langs åen i Odense er der mange små og store grønne oaser, gangstier, cykelstier, legepladser, boldbaner og der er også mulighed for en lang række aktiviteter på vandet. Odense å gør det således nemt at komme “ud i det blå”, selvom man bor midt i byen og ådalen er fuld af gode naturoplevelser og aktiviteter.
Boligmarkedet i Odense
Er Odense noget for dig, kan du glæde dig over at boligerpriserne i Odense er en hel del lavvere end i Danmarks to største byer - Aarhus og København. Det gælder både prisen på ejerboliger og boliger til leje. De boliger som er mest eftertragtede i Odense, er boligerne i centrum og meget af det nybyggeri, som opføres flere forskellige steder i Odense. Disse boliger kan godt være svære at få fingrene i. Det kræver typisk opskrivning på en venteliste og ventetiden kan være lang. Helt overordnet er det dog meget nemmere at finde et sted at bo i Odense, sammenlignet med i Aarhus og København.
Odense består af en lang række bydele, der hver har sit særlige kendetegn. Hvor man skal bo afhænger af, hvad man er til. Om man vil bo midt i det sprudlende byliv i Odense bymidte eller i et roligt villakvarter. Om man er til et hyggeligt byhus med gårdhave eller nybyggeri på havnen. Albanikvarteret, Odense Campus, City Campus og Dalum er eksempler på bydele, der hver rummer noget forskelligt. Albanikvarteret, ligger tæt på bymidten og Munke Mose, der af Odenseanerne blot omtales “mosen”, som er en 85.000 m2 stor park med grønne områder, legepladser, søer, øer, vandløb, træningsfaciliteter og boldbaner. I Albanikvarteret ligger der mange hyggelige byhuse med gårdhaver, hvor man kan vinke over hækken til naboen. City Campus er en ny spirende bydel ved uddannelsesinstitutionerne og Odense Campus, hvor der flytter flere og flere til i takt med at der opføres flere boligbyggerier. Her er der er en særlig stemning på grund af uddannelsesmiljøet og alle de unge der. I bydelen Dalum ligger der mange villaveje omgivet af masser af grønt. Dalum ligger tæt på Skovsøen og det store grønne område Engen. Fra Dalum er der ikke langt til motorvejsnettet - en stor fordel, hvis man skal pendle til og fra job i bil.
Når man skal finde ud af, hvor i Odense, man gerne vil bo, er det en god idé at tage på opdagelse rundt i Odense. Odenses bydele er listet her:
- Albanikvarteret
- Ansgarkvarteret
- Agedrup - Bullerup
- Bolbro
- Campus Odense
- City Campus
- Dalum
- Havnen
- Hjallese
- Højby
- Korsløkke
- Seden
- Skt. Klemens
- Skibhuskvarteret
- Stige
- Vollsmose
- Østerbro
Find lejebolig
Er man helt ny i Odense kan det være en god idé ikke bare at tage én dags opdagelse rundt i Odense og så kaste sig ud i at købe en bolig, der hvor man forestiller sig, at det vil være optimalt at bo. I stedet bør man overveje at starte med at bo til leje, så man kan gøre sig nogle erfaringer med at bo der, inden man investerer en masse penge i en ejerbolig. Det er ærgerligt, hvis man efter et halvt år finder ud af, at der en anden del af Odense, som man hellere vil bo i. Hvis man i forvejen er på udkig efter en lejebolig, kan man også starte med blot at fremleje en bolig, inden man finder en med ubegrænset leje.
Odense som studieby
Odense er en by i tydelig fremgang. Flere og flere af de uddannelser som tidligere kun blev udbudt i Aarhus og København udbydes i dag også i Odense. I takt med at Odense er vokset som studieby, er der også blevet opført flere studieboliger og ungdomsboliger. Boligerne administreres af Kollegieboligselskabet og ligger spredt ud over hele Odense Kommune. De findes i mange forskellige størrelser og prisniveauer. Da der er tale om studieboliger, kan de ikke lejes ubegrænset, men fordelen er, at de er billige - ofte billigere end de lejelejligheder, som man kan finde gennem privat udlejning. Der er ikke en egentlig venteliste til studieboligerne, man skal i stedet oprette en særlig ansøgning.
Oplevelser i Odense
I Odense og omegn er der, udover en masse skøn natur, masser af kulturelle og historiske tilbud. Man kan gå i H.C. Andersens fodspor - eksempelvis i “Det gamle kvarter”, hvor flere af bygningerne fra hans tid er bevaret - blandt andet det hus, som han boede i. Man kan besøge Odense Zoo og det store havnebad, gå en tur i teateret, butikkerne i Rosengårdscentret eller i midtbyen. Derudover er der i Odense også flere tilbagevendende events og festivaler - blandet andet musikfestivalen Tinderbox, Gadefestivalen Karrusel og Harry Potter festival.